В Археокомплекс “Долината на тракийските царе“ прожектираха филм, чието заснемане отнема повече от 20 години

Ds olil

В Археокомплекс „Долината на тракийските царе“ прожекцията на филма „Ваклуш“ остави зрителите безмълвни със своя разказ за житейския път и идеите на една от най-енигматичните личности на България- Ваклуш Толев.

„Ваклуш“ е документален филм, сниман в периода 1998-2022 г. и съдържа непоказвани архивни кадри от живота на известния духовен водач и Учител Ваклуш Толев, за който режисьорът на филма Николай Василев споделя, че е „личност от планетарен мащаб, която ще промени духовната революция на планетата. Неговата идеология е била, че човек е Бог в развитие, а не грешник. И след като е бил политически затворник, казва,че всъщност за него страданието не съществува, а че то е развитие. „

Казанлъчанинът Николай Василев лично представи своя филм в Археокомплекс “ Долината на тракийските царе“ и се срещна със зрителите.

Той е сценарист и режисьор, изключително активен в намиране на вълнуващи герои и сюжети.В творческата му биография има още десетки наградени филми, а „Ваклуш“ се нарежда на второ място за най-гледан филм на десетилетието към Националния филмов център. Селектиран е в над 16 държави, има девет награди от световни фестивали.

Прожекцията на „Ваклуш“ е част от културната програма на „Празници в долината на тракийските царе“, в рамките на който ще бъде прожектиран и друг филм на Николай Василев- „Формулата на Тео“, посветен на известния учител по физика от Казанлък-Теодосий Теодосиев. 

Него зрителите могат да гледат на 04 септември от 19:30 часа в Археокомплекс „Долината на тракийските царе“.

Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *