Въпреки високата инфлация Общината изпълнява целите си

Ds olil

КАТО ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ СЕ ЗАПАЗВА ОБРАЗОВАНИЕТО

88 805 048 лв. общо приходи отчита Бюджет 2022 на Община Казанлък, който бе представен пред обществеността този следобед в Ритуалната зала на Общината. От тях държавните дейности са водещи с 55 669 677 лв. Общинските дейности са реализирали 33 135 371 лв., като най-голям в отчета е делът на образованието с близо 39 млн. лв.

С държавното финансиране са отчетени разходите за възнаграждения и издръжка на 22 училища, ОДК „Иван Рилски“ и 13 детски градини и техните филиали.

С Общинското финансиране са отчетени разходи за издръжка на детски градини, лагер „Паниците“, ученически автобуси, Общинска програма „Закрила на детето“, труд и издръжка на Здравни кабинети и Здравни медиатори, част от възнагражденията и средства за закуски и храна на ОП „Кухня-майка, в т.ч. Детска млечна кухня“ и детски ясли.

С общинските приходи Община Казанлък дофинансира проектиране на детска академия за развитие на таланти към училището в село Розово – етап III, ремонт на покрив на ОУ „Пейо Яворов“ в село Черганово, смяна на дограма на ОДК „Иван Рилски“ – етап II, издръжка и възнаграждения ОП „Кухня-майка, в т.ч. „Детска млечна кухня“, издръжка на детски ясли, еднократни помощи под формата на ваучери за памперси, финансиране на двойки с репродуктивни проблеми, финансиране на лекари-специализанти, общо за ДКЦ „Районна поликлиника“, Казанлък са отеделени 140 000 лв., разпределени за товаро-пътнически асансьор и апаратура, с 354 188 лв. бе подпомогната  МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ за ремонт на Хирургичното отделение и закупуване на апаратура.

През изминалата година са изградени нови детски площадки за игра с нови съоръжения в ДГ № 6 „Еделвайс“, ДГ № 13 „Мечо Пух“, ДГ № 15 „Звънче“, ДГ № 2 „Снежанка“ и във филиала на ДГ № 3 „Теменуга“ на стойност 115 000 лв.. През 2022г. бяха изградени три изцяло нови площадки на ДГ №18 „Пчелица“.

Капиталовата програма включваше още изграждане на нов корпус на ППМГ «Никола Обрешков», ремонт на дворното пространство на ОУ „Никола Йонков Вапцров“ и ПГ „Академик Петко Стайнов“ – етап I, вътрешен ремонт на Основното училище в село Бузовград.

За асфалтиране на улици в град Казанлък и населените места, ремонт на бордюри и тротоари са вложени повече от 3,100 млн. лв.

Благоустроено е междублоковото пространство на ул.“Иван Енчев – Видю“ за 3120 508 лв., с други 776 554 лв., осигурени по ПУДООС, се работи по изграждане  на ВиК инфраструктурата в град Крън.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram