Второкласници от СУ „Екзарх Антим“ участваха в пореден иновативен урок на екологична тема

Ds olil

Всички ние имаме нужда от прясна вода, чист въздух и здравословна храна. Без тях не издържаме дълго време, без значение колко умни са телефоните ни и колко харесвания сме получили на последния си пост в социалните мрежи. Планетата има от тези три неща в достатъчно количество за всеки един от нас, но парадоксът е, че начинът, по който живеем, уврежда нещата, от които се нуждаем, за да живеем пълноценно. Опазването на околната среда не е персонален, а колективен дълг на цялото човечество.

Днес на 2 а клас бяха представени 17-те глобални цели за устойчиво развитие в интересен и достъпен иновативен урок, подготвен от техния учител Велизар Китов. Учениците слушаха и следяха с голямо внимание и широко отворени очи и сърца изложението за проблемите на планетата, за отговорността на всеки човек към нейното опазване, без значение възрастта му, за умните 17 цели и възможността за тяхното изпълнение, ако всички се грижим за планетата и един за друг.

Днес второкласниците работиха по глобална цел 14 – Живот под водата. След проучвателната игра за океаните и животните под водата, те влязоха в ролята на моряци на специален кораб, който почиства океаните и спасява животните. Разбира се, всичко беше чрез скрач игра, но сме убедени, че семенцето на познанието и ангажираността към глобалните проблеми на планетата вече е посято.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram