Военното поделение в Казанлък отвори врати за гражданите по повод празника си

Ds olil

По повод Празника на Сухопътните войски, в районите Карлово и Казанлък на 61 механизирана бригада беше организиран и проведен „Ден на отворени врати”.

Инициативата отново премина при изключителен интерес, като в нея взеха участие граждани, възпитаници на детски градини и училища от региона на Казанлък.

Посетителите наблюдаваха статичен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване и се запознаха с експозициите в залите на бойната слава „Стремци”, в които се представят експонати от славното минало на предшествениците на формированието: 28-ми пехотен Стремски полк, 21-ви пехотен Средногорски полк, 23-ти пехотен Шипченски полк и 11-та Танкова бригада, и находки, свързани с войсковия живот, както и препратки към нашето съвремие. С интерес посегигелите на поделението в Казанлък изгледаха демонстрациите на специализиран ръкопашен бой, действия на пеши патрул при попадане в засада и по строева подготовка.

Средношколците, участващи в Деня на отворените врати, се запознаха подробно на информационните щандове „Бъди войник” с предимствата на военната професия и възможностите за кариерно развитие в Българската армия, както и за постъпване в редовете на въоръжените сили на срочна служба в доброволния резерв.

За пореден път „Денят на отворени врати” премина при огромен интерес от страна на младите посетители, които имаха възможност да се докоснат до ежедневието на българския военнослужещ.

Снимки: 61 Стрямска механизирана бригада и Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *