Военният духов оркестър с концерт в Казанлък за Деня на Сухопътните войски

Ds olil

Днес, 8 ноември, се чества Професионалният празник на българската полиция. По този повод кметът на община Казанлък поздрави служителите на Министерството на вътрешните работи, работещи в Областна дирекция на МВР – Стара Загора и РУ „Полиция“ – Казанлък. Тя благодари за тяхната отговорност и всеотдайност при изпълнение на служебния дълг и подчерта, че местната власт разчита на професионализма на българските полицаи за осигуряване на реда и гарантиране сигурността и спокойствието на гражданите.
По случай 19 ноември – Празник на Сухопътните войски, Военният духов оркестър и Смесеният войнишки хор на 61-а Стрямска механизирана бригада – Карлово, ще изнесе празничен концерт на пл. „Севтополис“ – Казанлък, на 12 ноември 2013 г., вторник.
Концертът започва в 16.00 часа и в продължение на час двете музикални формации ще доставят наслада на жителите на града на розите със своите изпълнения.
По повод празника на българските воини и навършването през 2013 г. на 135 години от поставяне началото на Българска армия кметът на община Казанлък изпрати поздравителни адреси до Министерството на отбраната, до командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, до командира на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков и до Гарнизон-Казанлък.
Основите на днешната Българска армия са поставени със създаването на Българската земска войска след Освобождението на България през 1878 г. В нейния състав са включени пехота, артилерия, кавалерия и инженерни части. В този смисъл това е първообразът на днешните Сухопътните войски, които са основен вид въоръжени сили в Българската армия, предназначени да гарантират суверенитета и независимостта на страната и да защитят нейната териториална цялост във взаимодействие с другите видове въоръжени сили.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram