Водосвет за здравето на казанлъчани и профилактични прегледи в месеца за борба с рака на гърдата

За пореден път Сдружението на онкоболните и техните сподвижници в Казанльк се присъединява към инициативите през месец октомври, обявен за Световен месец за борба с рака на гърдата.
Водосвет за здравето на гражданите на Казанлък и в подкрепа на тези, които в момента са на лечение,  ще бъде извършен от отец Константин от 11.30 часа , в църквата „Йоан Предтеча” /зад пощата/. Поканени са гражданите на Казанлък и всички съпричастни към каузата – „Вяра и много търпение в името на живота .”
За 10 години сдружението  инициира 3 благотворителни изложби съвместно с НГПИД „Акад. Дечко Узунов” в Казанлък. Добро сътрудничество през годините се реализира с подобни организации от Габрово, Варна, Горна Оряховица, Добрич и Ботевград, в обмяна на добрите практики.  Като пациентска организация Сдружението се стреми да наложи по-толерантно отношение на обществото кьм  онкоболните, по-често и открито да се говори за болестта рак.

Съвместната инициатива на Сдружението с Медицински център „Мазалат” и с  подкрепата на Медийна група „ Вис виталис”- провеждане на профилактични и ехографски  прегледи има за цел да повиши вниманието, като  се постигнат ранно диагностициране и успешно лечение на заболяването – „ Един преглед е равен на един спасен човешки живот.”

Обявените дни за следващите прегледи са 23, 27 и 30 октомври.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram