Вкарват в съда обвиненията срещу кмета на Павел баня

Ds olil

Станимир Радевски ще отговаря за длъжностни престъпления

 
„Внасям в съда обвинителния акт срещу кмета на Павел баня Станимир Радевски“, съобщи Нейка Тенева, зам.-окръжен прокурор на Стара Загора. Според нея срещу кмета на Павел баня са повдигнати обвинения по чл. 282 от Наказателния кодекс за длъжностни престъпления, свързани с комплекс „Плажа“ в курортния град.
 
Обвиненията са три, защото са свързани с обекти с три вида собственост – публична общинска, частна общинска и частна. Предстои образуването на дело и съдебно разследване.
 
Станимир Радевски бе задържан на 8 февруари т.г., заедно с бизнесмена Теньо Паунов, вече покойник. Първоначално срещу кмета бе повдигнато обвинение по чл. 203 и 282 от Наказателния кодекс. Според разследващите той ощетил общината с над 803 000 лв., като в периода от 2 август 2004 г. до 10 ноември 2008 г. прехвърлил на Паунов 5 урегулирани поземлени имота, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел баня, без да има решение на Общинския съвет за това. Основанието са два иска, които бизнесменът завел срещу Общината за неплатени подобрения по обекта.
 
След 72-часово задържане Радевски бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лева. След ареста той заяви, че не е виновен и че е действал въз основа на решение на Общинския съвет./Старозагорски новини/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram