Ветераните туристи ще обучават на ски и ориентиране млади ентусиасти

Ds olil

Казанлъшките състезатели по ориентиран, които е се завърнаха с медали от първенството на Югоизточна Европа в румънския град Рамнике Вълчея, се подготвят за следващия международен старт, който е в Македония през октомври. В Струмица ще се проведе най-голямото състезание за балканската държава в продължение на три дни. В четирите старта по ориентиране ще участват четирима състезатели от Града на розите. Това са Тончо Нейчев, Павел Михалев, Таньо Танев и Христо Ангелов.
С два сребърни медала ще запомни участието си в шампионата на Югоизточна Европа носителят на множество златни медала от миналогодишното издание на международната надпревара -казанлъчанинът Тончо Нейчев. Тогава домакин на първенството бе друга балканска държава – Турция. Тази година в шампионата по ориентиране се включиха 600 състезатели от 19 страни.
В очакване на следващите стартове, ветераните от Клуба по ориентиране ще започнат работа с първите групи деца, които ще бъдат разкрити от началото на октомври в ОДК „Св. Иван Рилски“. Една дългоочаквана среща- между опитните ветерани, готови да предадат опита си и подрастващите. Част от обучението в зимни условия ще се пренесе на ски пистите на вр. Бузлуджа, разказва в интервю за радио „Вис виталис“ , шампионът на Клуба по ориентиране Тончо Нейчев. От октомври той ще влезе в качеството си на преподавател в часовете по ориентиране.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram