Васил Самарски: ГЕРБ имат нужда от собствена консолидация

Ds olil

КРОСС/ Въпросът за лидерството в БСП не стои на дневен ред, тъй като лидерът е ясен и той е с много широка подкрепа в Българската социалистическа партия, категоричен бе в интервю за ИА КРОС Васил Самарски, областен управител на БСП Стара Загора.

В началото на юли общински съветници в града на липите поискаха оставката на Сергей Станишев, но в ход е диалог и изясняване на тази ситуация, обяснява областният председател на БСП Стара Загора. Той заяви, че към момента в областния съвет на няма противопоставяния.

Обсъждаме в момента стоте дни на правителството в общинските съвети на БСП в цялата област заедно с народните представители от областта. С това се занимаваме и пред нас не стои въпросът за лидерството в партията и не говорим за подобни проблеми, каза още Самарски. Разговорите по общини не са приключили, но той гарантира общата подкрепа от страна на местните структури към кабинета.

В Стара Загора протест срещу правителството няма много отдавна, както няма и така наречените контрапротести. Според мен ГЕРБ имат нужда от собствена консолидация. ГЕРБ колкото повече показват, че стоят зад протестите и се опитват да ги инициират, мисля, че толкова повече подкрепата за правителството ще нараства, каза още Васил Самарски.

Цялото интервю с Васил Самарски четете тук.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram