Васил Самарски бе избран за председател на Областния съвет на БСП Стара Загора. ОБНОВЕНА

Ds olil

 В Стара Загора се проведе заседание на Областния съвет на БСП – Стара Загора. Изненадващо за мнозина, на заседанието депутатът Атанас Пъдев поиска смяна на лидера на БСП в областта Трифон Митев. След бурни дебати, Митев бе свален от поста и се пристъпи към гласуване за нов председател.
Единствената кандидатура бе на казанлъчанина Васил Самарски, който бе предложен от Областния управител Живка Аладжова.
При тайното гласуване, Самарски получи 19 гласа „ЗА“ и 5 „Против“ и така той бе избран за нов областен лидер на „червената“ партия.

На това заседание е имало множество спорове между членовете на Областния съвет, като част от тях са напуснала заседанието. Александър Минчев е обявил пред областния съвет, че утре ще подаде оставка като Председател на Обс на БСП в Казанлък. Той не е оттеглил съгласието си да бъде предложен за заместник областен управител.
Кандидатурите за заместник областен управител на Стара Загора от квотата на БСП не са обсъждани тази вечер, съобщи новият областен лидер Васил Самарски. Партийната процедура не изисквала обсъждане от областния съвет, а оценка от 4-членна комисия в състав – областния управител Живка Аладжова, Областния лидер на БСП – вече Васил Самарски,  Красимир Янков – отговорник за Стара Загора от Националния съвет на червените и водача на листата в областта, който в случая е Сергей Станишев. Заради ангажираността на лидера на БСП Станишев, е възможно одобрението на зам.областния на Стара Загора от квотата на социалистите да се забави до края на седмицата, прогнозира Самарски.
Кандидатурите, които ще обсъжда комисията и които са постъпили по официалния партиен ред са само две и двете са на казанлъчани – Теодора Христозова и Александър Минчев. Един от двамата ще бъде новият заместник областен управител на Стара Загора.

/ Kazanlak.Com./

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram