Бум на запалените контейнери в Казанлък

Ds olil

През изминалите почивни дни на територията на град Казанлък бе забелязана негативната тенденция за запалване на контейнери за битови отпадъци.
На 8 септември служители от Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ установяват, че са запалени 35 контейнера в град Казанлък. На 9 септември сутринта са горели 18 контейнера. Тази статистика показва, че запалването не е случайно, особено в този сезон, когато все още не се ползват за отопление печки на дърва и въглища.
Умишлените действия на някои безотговорни граждани обаче струват скъпо на нас, жителите и данъкоплатците в община Казанлък. Всички физически и юридически лица плащаме за сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на твърдите битови отпадъци, като закупуването на съдовете за смет става от средствата, събрани по това перо в местните данъци.
Един контейнер тип „бобър“ като тези, които са запалени, струва 560 лева без ДДС (672 лв. с ДДС). Това означава, че за да бъдат заменени повредените и унищожени от огъня контейнери с нови трябва да се отделят 29 680 лв. без ДДС (35 616 лв. с ДДС) от общинските средства.
Затова Община Казанлък призовава гражданите да сигнализират на тел. 0431/63880 – дежурен в Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ или на РУ „Полиция“- Казанлък – тел. централа (24 часа) 0431/62 343; за спешни повиквания – тел.112, при всеки случай на злонамерено запалване на контейнер в града и населените места в общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram