Брифинг по повод националната кампания „Безопасност и на две колела”

Във връзка с националната кампания „Безопасност и на две колела“ утре от 10:00 часа ще бъде проведен брифинг в сектор „Пътна полиция“ Стара Загора. Кампанията предвижда разпространение на предупреждения и практически препоръки към водачите на двуколесни МПС – та.
Статистиката сочи, че 370 тежки ПТП са станали по вина на мотоциклетисти в страната през 2012 година. Загинали са 38 и са ранени 395 души. В сравнение с 2011 г се отчита увеличение и по трите показателя: ПТП са повече с 52, загиналите – с 12, а ранените – с 45. По вина на мотопедисти през миналата година са регистрирани 108 тежки ПТП, загинали са 3-ма души и са ранени 120. Статистиката сочи още, че по вина и с участие на мотоциклетисти са загинали общо 48 души и са ранени 589, а по вина и с участие на мотопедисти се отчитат 4 загинали и 181 ранени.
Сред основните причини на водачите на мотоциклети, на които се дължат тежките катастрофи са несъобразената скорост, неправилното изпреварване и неспазване предимство на превозно средство на кръстовище.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram