Болшинството от освободените лица са работили в сферата на услугите

Ds olil

От въвеждането на извънредно положение новорегистрираните безработни в област Стара Загора са 745 души. Така цифрата на неработещите от началото на годината нарастна на 2620, съобщава Радио Стара Загора, позовавайки се на Любен Георгиев, директор на Бюрото по труда в областния град.

Най –висок брой освободени лица са от сферата на услугите, отбеляза Любен Георгиев. Данните са за близо 57%, от тях най-много са от сферата на търговията – 25 %, следвани от хотелиерство – 12 %. При индустрията в региона, най-засегнат е отрасълът на преработващата промишленост. Регистрираните безработни са около 12%. 

Във връзка с противоепидемичните мерки и в Бюрото по труда в Казанлък са въведени допълнителни мерки по обслужването на отделните групи клиенти. В сградата освен служителите, и безработните идват с необходимите предпазни средства. Документите се попълват без да е наложително влизане по стаите, както досега. Ограничават се срещите лице в лице, чрез разсрочване на планираните срещи с трудовите посредници.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram