Близо 2 600 лева събраха в Павел баня за 8-годишния Стаско

Ds olil

С апел за събиране на средства за лечението на 8-годишния Станислав Дончев, ученик от 2 клас в СУ „Христо Ботев“ в гр. Павел баня, излязоха неговите учители. Детето е с Детска церебрална парализа и провежда курсове за рехабилитация след операция в Турция.

След първия учебен ден, при отварянето на кутиите за Стаско, дарените за него средства са 2 527, 55 лв., които вече са преведени по сметката.

Станислав е диагностициран с детска церебрална парализа, спластична квантипареза преди 4 години. Кампаниите в помощ на малкия боец датират от 2021 г., когато бяха организирани множество благотворителни прояви от жителите на курортното градче. Родителите разбират диагнозата, когато той е на 1 годинка и 6 месеца, но операцията можеше да бъде направена на по-късен етап. Лечението имаше и своята висока цена, непосилна за семейството – 40 000 лева.

Благодарение на помощта, която получи от десетки дарители, следва операция в Турция, която дава нова надежда на семейството, а рехабилитациите гарантират успешното възстановяване. Сега те трябва да бъдат продължени, за което са необходими още средства.

Всеки, който желае да помогне на Стаси:

BG52UNCR70001525841532

Титуляр: Станислав Дончев Дончев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *