Близо 1200 заявления за енергийни помощи са подадени в Казанлък

Ds olil

В област Стара Загора 8142 са подадените до момента заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление през предстоящия отоплителен сезон. От тях са одобрени и издадени заповеди за отпускане – 5685, откази – 716, в процес на обработка са 1741 бр., съобщи директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора  Петя Чакърова. 

Най-много молби за отопление са заявени в общините Стара Загора – 2333 и Казанлък – 1196. 

Приемът на заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2024/2025 г. започна от 1-ви юли. Заявленията могат да се подават до 31 октомври на място в дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) или в специално организирани за целта приемни, чрез Системата за сигурно електронно връчване, както и чрез лицензиран пощенски оператор, включително чрез електронна административна услуга.

Заявлението-декларация може да бъде изпратено и на електронната поща на ДСП, като образец на същото може да бъде изтеглен от електронната страница на АСП, рубрика „Социално подпомагане“ – „Социални помощи“ 

Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца – 1 ноември 2024 г. до 31 март 2025 г. Размерът на целевата помощ се определя ежегодно със заповед на министъра на труда и социалната политика, съобразно промените в цените на електроенергията за битовите потребители.   

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram