Близо 1000 участници в НК „Наследници на Дечко Узунов“

Ds olil

Близо 1000 рисунки на деца от цялата страна, възпитаници на различни училища и школи по изобразително изкуство събра седмото издание на Националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов“. Организатори на конкурса, който се провежда под патронажа на областния управител Живка Аладжова са НГПИД „Акад. Дечко Узунов“ и Община Казанлък. Целта на конкурса е да бъдат открити и насърчавани млади таланти в областта на изобразителното изкуство.
Темата на тазгодишния конкурс е „Нарисувай ми мечта“. През годините тази национална творческа проява придоби своята популярност и се радва на непрекъснат интерес от страна на преподавателите по изобразително изкуство в страната и на учениците с изявени дарби в това изкуство. Една част от участниците в конкурса в последствие стават ученици в Художествената гимназия в Казанлък, някои от тях дори вече са я завършили. Това са неоценими творчески контакти, както за ръководителите, така и за учениците, споделят организаторите.Детските творби се оценяват от членове на Художествения съвет при училището и изявени ученици от НГПИД „Акад. Дечко Узунов“.
На 22 февруари, когато се отбелязва годишнина от рождението на академик Дечко Узунов в Художествената гимназия в Казанлък ще се състои церемонията по награждаването на участниците с най-добрите рисунки. Те ще бъдат отличени с грамоти и предметни награди за всяка възрастова група се присъждат Специална награда, първо , второ , трето място и поощрителни награди. Най-добре представилите се институции и ръководители получават грамота.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram