Благотворителни проекти в ПМГ „Н. Обрешков“

Ds olil

404 лв. събра благотворителният проект „Магията на Коледната нощ“ на дванайсетокласничката от ПМГ „Н. Обрешков“ Симона Чернева за набиране на средства за лечението на малката Мелиса Шукри, която страда от хидроцефалия и детска церебрална парализа и се нуждае от скъпоструваща операция. На инициатива откликнаха, освен съученици на Симона, ученици от Художествената гимназия и основните училища „Мати Болгария“, „Кулата“ и „Чудомир“, изработиха коледни и новогодишни картички, които бяха представени в изложба в една от залите ан ИМ „Искра“ на 19 декември. Събраните средства ще бъдат предадени на родителите на Мелиса.

Освен с картички ученици от ПМГ участват в инициативата със средства, събрани в класовете.

Инициативата „Магията на Коледа“ премина и с подкрепата на Община Казанлък.

Създателите на пет от най-хубавите картички в изложбата, получиха награда от Общината, като две от

наградите отидоха в Математическа гимназия.В навечерието на Коледа, още една благотворителна инициатива организираха ученици от Математическа гимназия . Събрани бяха дрехи, които ще бъдат предадени в Училището за деца с нарушено зрение в Мъглиж.

От двата благотворителни проекта, „Магията на Коледната нощ“ ще има своето продължение и след Коледа. Непродадените картички от изложбата ще участват в благотворителна инициатива на младежката организация „Зелена светлина“ и събраните средства ще бъдат дадени на родителите на Мелиса.

Сл. Гайдарова

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram