Без паника! Тест на сирените и BG-ALERT на 1 октомври

Ds olil

На 1 октомври 2024 г. (вторник) от 11:00 ч. ще бъде извършена тренировка на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Целта е да се извърши проверка на техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите, излъчвани от акустичните сиренни устройства.

Тестът ще се проведе на територията на: Стара Загора, Казанлък, Гълъбово, Раднево, Чирпан, Братя Даскалови и Опан.

На изброените населени места ще бъде задействана сиренната система чрез излъчване на националните сигнали за тревога и край на тревогата, които ще бъдат съпътствани с гласова информация.

В продължение на половин час – от 11:00 до 11:30 ч., ще бъде проведен тест на системата BG-ALERT, съгласно утвърден от главния секретар на Министерството на вътрешните работи план-график. При провеждането на теста ще бъде разпространено съобщение, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно, като може да бъде съпроводено от специфичен звук и/или вибрация, в зависимост от персоналните потребителски настройки на Вашето устройство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *