Бедрос открива днес , изложбата „Душата вижда“

След 10 месеца работа, днес в Музея на фотографията в Казанлък ще бъде показана фотоизложбата „Душата вижда“. Тя е част от проект, насочен към хора с нарушено или липсващо зрение.

Уникалният проект бе изпълнен от Фондация „Артин Азинян“ съвместно със „Съюз на слепите“ – Казанлък, от който участват 14 човека. Изложбата ще бъде открита тази вечер от 17:30 в Музея на Фотографията

По време на изпълнението на Пленер „Душата вижда“ участниците, заедно с екипа по проекта, посетиха различни места в гр. Казанлък и в околностите – Етнографски комплекс „Кулата“, яз. „Копринка“, гр. „Шипка“, вр. „Бузлуджа“, комплекс „Дамасцена“ , езерото „Загорка“ , връх Св. Никола/ Столетов, както и други  места.

 Докоснали с душата си всяко едно от местата които посетиха, те успяха да заснемат и предадат част от своите усещания, които споделят със вас  в тази колекция  от 35 творби.

Към проекта е създаден късометражен филм, в който участниците споделят мислите и преживяванията си по време на проведените мероприятия.

С помощта на Бедрос и Фондация „Артин Азинян“, хората от клуба на слепите, успяха да си представят и видят света около нас, а чрез тях ние видяхме, това, което виждат техните души. Един свят от сенки и тъмнина се превърна в прекрасни фотоси, които за тях са с искрящи цветове, а сивият живот превърнаха в цветно предизвикателство. В умовете си и във фотографиите, направени от тях. Оказа се, че Душата не просто търси светът около нас, но вижда през непрогледния мрак, през силуетите и сенките красотата на всеки един миг.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram