БАСТА откри първия си офис в Стара Загора

Ds olil

Първият офис на ПП БАСТА в Стара Загора беше открит в присъствието на членовете на ръководните органи и десетки симпатизанти на партията, съобщиха от пресцентъра на партията.
„Повече от 400 старозагорци вече са в редиците на БАСТА, а от тях поне 10% са били членове на ГЕРБ преди това“, каза Недялко Недялков, член на Съвета на ветераните на партията.
Според него, това, което привлича хората към БАСТА е че идеята и структурата й е да бъде партия на хората, без лидер, в която има двустепенен модел на управление, а решенията се взимат отдолу нагоре. Мирослав Найденов от Съвета на ветераните на БАСТА заяви, че до края на януари партията ще открие офиси и в останалите областни градове. След Стара Загора са Хасково, Монтана, Враца, Габрово, Пловдив, Благоевград и Етрополе. „В последните дни често ни питат, къде се загуби БАСТА. БАСТА не се е загубила, бързаме и усилено работим, за да направим своите структури, защото не искаме да останем изненадани, ако изборите през месец май се окажат 2 в 1. От друга страна не искаме да организираме партийни мероприятия, без да е излязла съдебната регистрация на БАСТА, както е по закон“, допълни Найденов.
„Само преди няколко дни внесохме в съда всички необходими документи за регистрация на ПП БАСТА. При минимално изискване 2500, сме внесли 4625 членове, с които ще се регистрираме. От тях 1625 са учредители“, заяви Мария Кунина, секретар на Управителния съвет на БАСТА. „Във Варна БАСТА вече има двама общински съветници, а още две трети от колегите им в местния парламент са готови да напуснат групата на ГЕРБ“, заяви Павел Димитров от Съвета на ветераните на БАСТА и допълни, че най-вероятно следващата година партията ще има и своя група в Общинския съвет на Варна.ю
След регистрацията на БАСТА, групи от общински съветници могат да се сформират и в Симеоновград. Такова е положението и в Димитровград, където най-вероятно БАСТА ще се обедини с ЛИДЕР в местния парламент./ПИК

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram