Атанас Дончев ще участва в изложба „Вертикални хоризонти” в Берлин

Ds olil

Община Мъглиж в сътрудничество с Българския културен институт към Посолството на Република България –Берлин е в процес на реализацията на редица съвместни дейности и инициативи в областта на изобразителното изкуство. Известният художник от Мъглиж Атанас Дончев ще участва в Изложба – живопис под надслов „Вертикални хоризонти “ в Берлин от 10.07.2013. Неговата страст към рисуването е започнала от 27- мата му година и се е превърнала в основното му занимание. Сега той е прочут художник в родината си и е отдал живота си изключително на негови картини. Стилът му се характеризира чрез комбиниране на различни техники за рисуване и често малко“ Агресивно“ използване на цветовете.
В центъра на работата му е човекът като духовно същество, уловен в преходността на материалния свят. Идеята за проекта „Вертикални хоризонти“ идва от живеещият в Хамбург танцов хореограф Радостин Василев. Това представлява разказ , в който са съчетани хореография изразена в танци и рисуване , заедно на една сцена , общувайки взаимно като два летящи самолета. Концепцията се основава на първо място на хореографията“ Вертикална илюзия “ и“13 нюанса“ на Радостин Василев и на силната символика на картините на Атанас Дончев. Тема са проблемите на ориентацията, с които съвременният човек се сблъсква през целия си живот. С проекта си „ВертикалниХоризонти “ двамата творци – всеки със средствата
на изкуството си, представят посоката на динамиката на тези противоречия.
“ Вертикални Хоризонти “ изразява в изображения,звук и танци
една история за начина на живот на човек от светлина и сянка върху
неговото търсене на смисъла за щастие и хармония.
Атанас Дончев развива идеята за“ Вертикални Хоризонти“ като поредица от картини, които вече са завършени. Планирани са изложби за есента на 2013 в гр. Стара Загора, както и в Хамбург.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram