Арт работилници „ Любовта през очите ти” в Mall Galleria

Ds olil

Прекрасен празник, радост за очите и душата, подготвиха участниците в първата по рода си училищна работилница, посветена на Деня на влюбените „ Любовта през очите ти“, организирана от Mall Galleria Стара Загора .
100 участника от 5-ти до 8-ми клас, представители на 18 училища и школи от Стара Загора, Казанлък и Раднево, в продължение на 75 минути създаваха красота, вдъхновени от най- великото чувство – Обичта. За първи път сред участниците бяха и деца от Дневния център за деца с увреждания в Казанлък.
Шоколадови и канелени сладки с формата на сърчица, красиви картички за скъпи хора, папки–уникати, посветени на романтичен филм, любима героиня или просто дар от сърце, пици с форма на сърце, торти и прекрасни декоративни украшения за Свети Валентин, гарнирани с любовни послания, са само част от красотата, създадена от участниците в 5-те ателиета на училищната работилница, събрала овациите на посетителите на Mall Galleria в събота, 9-ти февруари. Под ръководството на менторите Иван Иванов – майстор-пицар от пицарии „Верди“, сладкарката Божана Йорданова от бутикова сладкарница „Нектар“, дизайнерката Биляна Кайрякова и преподавателят по изобразително изкуство Петко Жеков, участниците в училищните работилници създаваха произведенията си в 5-те ателиета под надслов: „ С вкус на обич“, „Пица от сърце“, „Любовта в кадър“ , „Направи ми сърчице“ и „Любовта през очите ти“. С огромно желание, искрена радост и ентусиазъм изпод ръцете на малките майстори се роди и първата уникална украса на Mall Galleria в чест на празника на любовта – 14-ти февруари. Тя ще е и част от Изложбата на Обичта, която ще чака посетители в Мола. Водещата на събитието Ганка Добрева гарнира настроението на участниците с любопитни и неизвестни факти за историята на празника Свети Валентин, тайните на канелените сладки, историята на червените сърчица и други.
На финала на сръчния празник всички бяха доволни, защото както винаги в Galleria има подаръци за всички от сърце.
За старанието си участниците в „Любовта през очите ти“ бяха възнаградени с брандирани тениски и възглавнички на Обичта, дар от Mall Galleria, приготвените от самите тях вкусни сладки и пици от сладкарница „Нектар“ и пицарии „Верди“, тетрадки и 6 специални подаръка от Cinema City. Подаръци получиха и ръководителите на участниците в училищните работилници.
Следващото творческо предизвикателство за малките творци от региона, организирано от Mall Galleria е на 1-ви март. Добре дошли сте! С Mall Galleria светът е шарен и добър!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram