„Арсенал“ подкрепи бедстващото шипченско сем. Чуканови

Ds olil

„Арсенал“ АД, „Арсенал 2000“ АД, както и общинските съветници от „Алтернатива на гражданите“ в казанлъшкия общински съвет подкрепят най-бедното семейство в Шипка – сем. Чуканови, чийто дом пострада тежко по време на невижданата градушка, изсипала се над градчето на 13 юни.

Целият покрив на къщата, строена през 1883 г., бе надупчен, а няколко пъти след бедствието покъщнината бе изцяло наводнена от падналите дъждове. В двете стаи и коридор, пригоден за живеене, битуват четиримата от семейството – майката Радостина, пенсионерка по болест на 66 години, двете сестри Веляна и Златина, съответно на 35 и 45 години, и синът Боян на 44 години, който е и единственият работещ. Златина е онкоболна, провежда курс по химиотерапия, а Веляна е диагностицирана с шизофрения. Сестрите не са в състояние да се грижат сами за себе си, не могат да работят. Семейството е на издръжката на Боян – работник в „Арсенал 2000“, на неговата заплата плюс пенсията на майката, общо около 1 500 лева.

Чуканови никога не са имали баня и тоалетна вкъщи. Ползват примитивен клозет на двора.

До седмица, обаче, тези мизерни условия ще бъдат минало, тъй като от днес започна изграждането на баня и тоалетна във вътрешността на къщата, видя екип на Пресс ТВ.

„Арсенал“ АД, „Арсенал 2000“ АД и общинските съветници от „Алтернатива на гражданите“ поеха изцяло грижата да осигурят банята и тоалетната. И не само, потвърдиха благодетелите, но засега не коментираха в какво ще се състои допълнителната подкрепа. По-рано колегите на Боян от неговото звено събраха в кутия за дарения 604 лева помощ.

В помещение вътре в къщата, което досега се е ползвало за дърварник, днес бяха прекарани тръби за чистата вода и отходните води. Стаята е измазана с кал, неизвестно през кои далечни години, подът е от пръст, от времето, когато е строена. До неделя стаята ще бъде неузнаваема и ще се превърне в съвременна баня с тоалетна, обещават дарителите.

В кампанията на Медийна група „Вис виталис“ – „В помощ на Шипка“, десетки фирми и частни лица се отзоваха на апела да дарят в подкрепа на най-бедното семейство в бедстващата Шипка. Вълната от подкрепа даде сериозни резултати – подменен бе напълно покривът, напът е тоталната подмяна на интериора и обзавеждането.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram