Априлски празничен календар за културните институти в Казанлък

Ds olil

Празници на детската книга и изкуства за деца и Национална кампания „Четяща България“- „Походът на книгите“, две кампании, организирани от Община Казанлък и Библиотека „Искра“ бележат началото на месец в април в Града на розите. Първи два акцента в културния афиш за новия месец. Държавната опера в Бургас гостува на 2 април в ДК „Арсенал“ с „Травиата“ – операта от Джузепе Верди. За тези , които не успяха да видят премиерата на казанлъшкия театър „Дуел“по Иван Вазов, могат да гледат представленията на трупата на 4 и 18 април във Военен клуб.
Младежката театрална студия при НЧ „Искра“ присъства в афиша за април с две свои постановки. Радващата се на успех „Годеж“ от Сърбислав Минкович ще бъде показана отново в две дати – 8, 10 април , а „Пясъчен пъзел“ от Яна Добрева- премиера на младите актьори, чийто ръководител е Мая Стоянова е на 17 април. Предстои и премиерата“ на Детска театрална школа „Цветята на малката ида“ по Х. Кр. Андерсен.
Отново НЧ „Искра 1860″ е мястото на провеждане на ежегодния Празник на туристическата песен „Прекрасна си, мила Родино“ на 13 април, в събота. Негови организатори са Община Казанлък и ТД „Орлово гнездо“.
Габровският драматичен театър „Рачо Ковача“ гостува на Казанлък с постановката „Фалстаф и веселите уиндзорки“ по Уилям Шекспир на 22 април, а три дни по-късно театър „Л. Кабакчиев“ представя „Между два стола“ по Рей Куни.
В месец април следват поредица от концерти на съставите при НЧ“Искра“. Концертът е на 15 април, следват Великденски концерти на Школа по пиано с преподаватели Валя Костова и Ралица Бонева и празничен фолклорен концерт на АНТП „Искра.
В края на април ще бъде осъществен откритият урок и уършкоп на Школа по спортни танци и „Зумба-фитнес“ Да танцуваме заедно!“.
ИМ“Искра“ се включва в културния календар за април с изложба на хербарии на Ангелина Атанасова, озаглавена „Природа и фантазии“. Откриването е на 25 април. В този ден започва поетиченият конкурс „Белоцветните вишни“.
Още една изложба могат да посетят казанлъчани в последната седмица на месеца– „ Цветница“ – съвместна изложба на Даниела Колева и Евгени Чалъков в Културно-информационния център на Казанлък.

М. Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram