„Антимовец“ е избран за Scientix Ambassador

Ds olil

Ново признание на STEM обучението в СУ „Екзарх Антим I“.

От 1 юли Александрина Шомова – учител по предмета Човекът и природата, ще работи до края на 2025 г. в партньорство с други посланици от 50 държави за популяризиране на STEM, разработване на STEM ресурси и споделяне на добри практики между учителите от различни държави. Новината огласиха от учебното заведение.

Александрина Шомова е член на училищния екип по Еразъм+ проекта „Иновативното преподаване-мост към бъдещето“, който провокира инициативата за присъединяване на към Scientix.

Scientix е най-голямата общност за научно образование в Европа. Стартира през 2010 г. като инициатива, финансирана от Европейската комисия, която насърчава и подкрепя общоевропейско сътрудничество сред учители, изследователи в областта на образованието, политици и други професионалисти в областта на образованието, които да насърчават значението на STEM (наука, технологии, инженерство и математика) в образованието и нашия живот. Scientix се координира от European Schoolnet (EUN), базирана в Брюксел с подкрепа на 34 министерства на образованието, STEM Партньори на Alliance Industry, асоциирани партньори на Scientix и в сътрудничество с различни европейски проекти, финансирани от Комисията, за да се стимулира иновациите в преподаването и обучение и да се насърчава общоевропейско сътрудничество между училища и учители.

В момента Scientix Teachers’ Panel включва 1555 учители от 50 държави.

През изминалата вече учебна година Александрина Шомова получи още две STEM признания – STEM учител на годината и STEM проект на годината от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram