Американски доброволци готвиха в Дом за стари хора N3 в Казанлък

Ds olil

Над 40 младежи доброволци от САЩ са в различни селища в България по линия на Евангелската петдесятна църква. Шест от тях от началоно на месец май са в Казанлък, като мисията им тук може да се определи с няколко думи – добро, хуманност, помощ, съпричастност. В Казанлък младежите, които са от различни краища на САЩ – Вирджиния, Калифорния, Джорджия, Тексас работиха с децата от Дома за медико – социални грижи „Мария Луиза|“ в Бузовград, в Дневния център за деца с увреждания , сдружението „Бъдеще за децата с увреждания и Дом за стари хора номер 3. В навечерието на 24 май американските доброволци гостуваха в Дома за стари хора, където заедно с тях подготвиха по едно характерно за всяка една от културите ястия – баница и кейк, пяха и заедно танцуваха. Коуди, Мелани, Лиз, Триш, Емили и Лиса са шестте момичета – доброволки, които бяха в Дома за стари хора с идеята, че възрастните хора, независимо в коя държава по света живеят, се нуждаят от уважение, внимание, грижа и обич. Че поколенията имат нужда едно от друго. В тези дни ние се научихме заедно да се усмихваме, заедно да живеем“, разказва Коуди.
Обитателите от Дома гостиха своите млади приятели с традиционна баница. Те от своя страна върнаха жеста, като направиха на място Кейк с майонеза . Историята на този кейк е още от времето на Втората световна война, когато яйцата и олиото били дефицит. Този кейк е носител на първа награда, в организиран тогава конкурс за направата на сладкиш без олио и яйца .
Мисията на американските доброволци е 11-месечна. Това е времето, в което със своята мисия – доброто, те обикалят света. България , в която ще останат до края на май, е петата държава, която те посещават. Били са в Хондурас, Салвадор, Гватемала, Албания , а тепърва ще посетят Румъния и държави от Африка и Азия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram