Алла Костадинова чупи стари представи за танца в Читалището

Алла Костадинова ръководи Стрийт денс школата при НЧ „Искра 1860”- една сравнително нова и атрактивна танцова формация „Елс денс”, която води своето начало от Велико Търново.  Преди около десет години младата хореографка, пристигнала от Украйна, решава да основе школа за модерни танци, които съответстват на духа на младото поколение, увличащо се по  „хип – хоп“,“ брейк денс“ и „фрий денс“. Тя е ръководител на няколко танцови формации в Плевен, Горна Оряховица и други български градове преди да приеме поредното предизвикателство – да обучава в модерните танци и младежи от Казанлък. И така, вече почти две години. Родената от Украйна Алла завършва балетна школа в Запорожието и се дипломира като психолог, което е интересната част от нейната биография.
Признава ни, че влага много любов и страст в работата си, помагайки на децата,  с които работи, да станат добри танцьори, с възможност и за повече изяви на концертните сцени.
Иван, Ивайла, Татяна и Вероника са от новите попълнения в танцова школа „Елс Денс”. Събират се, за да тренират винаги по едно и също време -в петък и събота, и са малка част от младежите, с които педагогът Алла Костадинова работи при престоя си в Казанлък.
Сред интересните неща, които заучават за танците младежите са и акробатични елементи, които много помагат, за да бъдат танците атрактивни, както и смесицата на различни стилове- поулярна и модерна практика, която се налага в танцовите среди.
Ако мечтата на тези млади хора е да се научат да бъдат на „ти” с модерните танци, мечтата на техния преподавател  е да имат възможност те да участват на повече сцени, където да трупат опит и самочувствие. За съжаление, на този етап в България  почти липсват концертни форуми, където младите таланти да намират изява. Алла и нейните момичета и момчета от „Елс Денс” обаче вярват, че един ден тяхното изкуство ще бъде оценено.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram