Акция по кръводаряване „Бъди нечий герой“

42-ма доброволци участваха в съвместна кръводарителската акция на Ротаракт и „Самаряни“, която се проведе днес в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в град Стара Загора. 30 от тях станаха кръводарители, съобщиха от Сдружение „Самаряни“.
Доминиращата част от желаещите да дарят бяха млади хора – приятели и симпатизанти на двете организации, както и студенти от „Педагогически факултет“ на Тракийски университет. Повечето от младежите се престрашиха и опитаха за първи път.
Сред участниците в акцията имаше и много, за които безвъзмездното кръводаряване е нещо не чак толкова необикновено, нещо, което правят съвсем редовно. Един от добротворците, например, днес дари за 112 път, споделяйки, че кръводаряването е неизменна част от неговия живот близо вече 40 години.
Акцията протече под мотото „Бъди нечий герой“ и имаше за цел да привлече повече млади дарители, за които акта на безвъзмездно кръводаряване да се превърне в редовна практика, подкована от желанието да помагат и да поемат осъзната отговорност в подкрепа на нуждаещите се.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram