Акад. Ревалски: Казанлъшкият РАЦ е сред най-активните в страната

Ds olil

Меморандум за  сътрудничество между Българската академия на науките и Община Казанлък бе подписан от кмета на Казанлък Галина Стоянова и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски.

Националната академична мрежа бе създадена през 2013 година към Българската академия на науките за сътрудничество и интеграция между институтите на БАН, регионалната научна и образователна инфраструктура, местната власт и индустрията на отделните региони за повишаване ефективността на връзката между науката и стопанската практика. Първоначално се разкриха 14 регионални академични центъра. През 2015 година Казанлък стана първият необластен и неакадемичен град, в който бе създаден Регионален академичен център с ръководител инж. Владимир Чучумишев.

„Казанлъшкият РАЦ е сред най-активните в страната. Това което очаквам, от една страна, е засилване на академичната част, заради обучението на академични кадри от вашия град, както и развитие на връзките между научните изследвания, иновациите и бизнеса“, посочи акад. Ревалски.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram