Адаптирани филми за незрящи ще бъдат представени в Казанлък на 31 август

Ds olil

Като част от културната програма за отбелязване на Празниците в Долината на тракийските царе ще бъдат осъществени безплатни прожекции на два късометражни филма – многократно отличения „Изповед“ на Дима Настева и „Три“ на Боян Таксиров. „Целта е да създадем приобщаваща среда, в която зрително затруднените хора имат равен достъп до културни събития и визуално съдържание“, съобщават организаторите от Сдружение „Арсов Саунд“ и Artessible, които  адаптират визуални изкуства за незрящи.

С помощта на допълващо аудио описание хората с увредено зрение ще могат да се насладят на пълноценно кино изживяване.

След успешната премиера в гр. София, домакин на следващата прожекция на адаптираните филми е Литературно-художествен музей „Чудомир“.

„Ние сме сантиментално свързани с това място, не само защото Иван Карастоянов – човекът, стоящ зад идеята – е родом от Казанлък, но и защото Дима Настева – режисьор на единия адаптиран филм – е израснала в същия район. Едно от най- хубавите неща е да се върнеш вкъщи“, допълват те.

Заповядайте на 31 август от 11:00 ч. в Литературно-художествен музей „Чудомир“, гр. Казанлък, ул. „Трапезица“ № 6, за да станете част от тяхната кауза. Заедно можем да направим изкуството по-достъпно за всички!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram