Шест индийски брачни двойки посрещна кметът на Казанлък

Шест брачни двойки от Индия гостуваха днес в Община Казанлък. Те се срещнаха с Кмета Галина Стоянова след разходка из културни забележителности в Долината на розите и на тракийските царе. Посещението в Казанлък е по тяхно желание, а причината за гостуването им в България е спазването на древен индийски обичай – всяка година да си казват отново заветното „Да!“ на специална церемония на ново място от земното кълбо.

„Много съм щастлива да посрещна гости от толкова далеч и да ги почувствам толкова близки!“, сподели пред чуждестранните посетители Кметът на Казанлък. Тя разказа за красивата нейна инициатива за Златна сватба с общ ритуал на казанлъшки двойки, които отбелязват 50 години съвместен живот и прикани индийските гости да се присъединят.

„Чест и привилегия е да сме с Вас тук и да разгледаме този прекрасен град!“, благодариха от индийска страна за гостоприемството. Делегацията е водена от бившия министър на туризма Николина Ангелкова, която продължава да работи в сферата на туризма и гостите изказаха благодарност за вниманието. „Вие имате най-добрия посланик на България!“, коментира Галина Стоянова и отбеляза приноса на Николина Ангелкова за учредяването на туристическите региони в страната.

Индийските гости се представиха накратко и отбелязаха дългогодишния си съвместен живот – 34 години, 27 години, 35 години, 18 години… Отброяването завърши със шега, че „общо сме живели заедно повече от 200 години“. Брачните двойки от Индия помолиха за снимка за спомен и поканиха Кмета и нейния съпруг да им гостуват за провеждане на индийския обичай.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram