Шейла от Испания предпочете Казанлък за поредици от зелени мисии

Младата доброволка пристигна в Казанлък по проект „Зелени мисии” на сдружение „Юнайтед Авангард Артист“ и ще остане в България за период от 10 месеца. Заедно с младежи от България испанката ще работи в насока за популяризиране на европейското културно многообразие, мултикултурната грамотност и междукултурен обмен.  Доброволците ще развиват умения като артисти, фотографи, сценаристи, монтажисти, режисьори и т.н. в насока арт дейности, разказват от тяхната организация.

Дейностите, на които се набляга са предимно творчески, с използване на изкуството като инструмент за персонално развитие и за постигане на положителни промени в социалната, образователната и културната сфера“, разказва инж. Мария Славова от неправителствената организация „Взаимопомощ“.

Те учат на творчество и креативност, чрез съучастие в еко фестивал, практически арт и еко дейности на открито, като засаждане на дръвчета, фотография, участие в демонстрирането и заснемане на добри еко практики, направата на компостер, организирането на „зелени работни ателиета за изкуство”- ъпсайклинг и др.

Организациите, развиващи дейност по екопроекта се стремят към създаване на едно ново общество – екологично и здравословно настроено, за което опазването на околната среда и природата трябва да е висша ценност. Засилва се пренебрегването на индивидуалните и обществени нужди.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram