Читалище „Искра” представи в изложба старите казанлъшки къщи

15 фотопана и над 20 картини на децата от Школа по изобразително изкуство „Синьо”,  изобразяващи стари  казанлъшки къщи,   бяха представени в  ЛХМ  „ Чудомир” в края на миналата седмица.

В двора на една от емблематичните за Казанлък стари къщи – къщата на Чудомир, Читалище „Искра” подреди изложба с част от заснетите стари казанлъшки къщи по проект „Старите къщи на Казанлък- част от архитектурното богатство на Долината”.

Основна цел на проекта бе да се документират чрез заснемане  стари архитектурни техники и традиции, използвани при построяване на казанлъшките къщи. Над 1000 снимки на 73 казанлъшки стари къщи бяха направени през изминалите месеци.

При откриването на изложбата заместник-председателят на Читалище „Искра”- Теодора Иванова, благодари за подкрепата при изпълнението на проекта  на Мариела Попова и младите художници от „Синьо”, Делян Тенев, Иван Димов, Общинска библиотека „Искра”, Музей на фотографията, както и на много казанлъчани, предоставили информация за сградите. Тя подчерта, че всичко това нямаше да е факт, без подкрепата на Лидл България, Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.

Изложбата може да бъде разгледана във фоайетата на казанлъшкото читалище до края на месец септември.

Настоящият проект се осъществява, благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

НЧ „Искра-1860”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram