Хакерска атака занули гласуването за Царица Роза и Цар на Минералната вода 2024 в Павел баня

Точно три дни преди конкурс-спектакъла по избор на Царица Роза и Цар на минералната вода Павел баня 2024 г. ще се проведе ново гласуване за кандидатите. Причината – хакерска атака към сайта на община Павел баня на практика е занулила гласовете и това бе причината организаторите да обявят повторно гласуване за Цар и Царица Роза в Павел баня.

По данните на местната администрация „неоторизирано проникване в системата за гласуване“ е наложило нуждата от повторно гласуване за кандидатите за двете царски корони, а хакерската атака е обяснена посредством големия интерес към избора, който вече пета година се провежда с онлайн гласуване.

„Поради новите обстоятелства около конкурса за Цар и Царица се налага промяна в сроковете на гласуване, а именно: за Цар на минералната вода и Царица Роза всеки желаещ може да даде своя вот от днес – 10 юни 2024 г., от 16:00 часа до (към) 22:00 часа на 13 юни 2024 г. (четвъртък)“, пишат от общината.

Припомняме, че юбилейният 20-и Празник на розата и минералната вода в Павел баня ще се проведе от 13 до 15 юни, а общо 10 девойки и 7 момчета влизат в битка за вота на публиката в първия фестивален ден.

Профилите на претендентите за царските корони можете да разгледате в сайта на Община Павел баня, както и условията за гласуване, тук: www.pavelbanya.bg

Община Павел баня

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram