Физикът Теодосий Теодосиев получи почетния знак на Областния управител на Бургас

Казанлъшкият учител по физика Теодосий Теодосиев – ТЕО получи почетния знак на Областния управител на област Бургас. Знакът му бе връчен от областния управител Мария Нейкова.

Най-високото административно отличие Теодосиев получи за постигнати високи образователни резултати и заслуги в подготовката на таланти в областта на физиката и математиката, както и за изключителния принос в развиването на индивидуалната духовност и творческия потенциал на младите хора.

„Теодосий Теодосиев е от онези вдъхновяващи хора, които успяват да те мотивират да надскочиш себе, да повярваш в себе си, да поискаш успеха и да се трудиш за него целенасочено, ежедневно, последователно. Учител по призвание и по убеждения! Ментор на стотици млади умове, които движат света, променят времето, с които като общество се гордеем. За мен беше чест, днес, в присъствието на преподаватели, ученици и гости на Английската гимназия „Гео Милев“ да връча почетния знак на Областен управител на „златния учител“ Тео. Благодаря му, че е приятел на нашия Бургас, че от 2000 година до днес срещите ни винаги са повод да си кажем: Струва си! Защото пълната зала с млади хора, дошли да слушат разговори за образование винаги си струва“, заяви Мария Нейкова.

Теодосий Теодосиев изнесе лекция пред ученици и преподаватели от Английска гимназия „Гео Милев“ на тема „За интелекта – естествен, изкуствен и други“. „Златният учител“ по приложна математика и физика завладя аудиторията, показвайки нагледно как точните науки имат силата да променят живота на човек в положителна посока.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram