Учители и бизнесмени дискутираха на тема „Модернизиране на професионалното образование“

В ПГСС „Гео Милев“ се проведе работна среща на тема „Модернизиране на професионалното образование“, съобщи директорът на училището Станимир Радев.

Той уточни, че на срещата са присъствали директори на училища в Община Мъглиж, младши експерт „Образование и Здравеопазване“ – Христа Димитрова, преподаватели по професионална подготовка в ПГСС „Гео Милев“ и представители на бизнеса като директора на Държавно горско стопанство Мъглиж инж. Деян Белемезов, управителят на „Грандефлора“ ЕООД – Янко Спиров,  управителят на „Трон“  ЕООД – Неждет Яшар.

„Срещата беше много позитивна и ползотворна“, коментира Радев и припомни, че на 29 и 30 април се проведоха Дни на отворените врати и Дванадесета областна панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране в Професионалната гимназия по селско стопанство „Гео Милев” в Мъглиж. Ученици от цялата община разгледаха училището и се запознаха със специалностите, в които могат да се обучават след 7-ми клас.

От следващата учебна година се предвиждат нови специалности предимно за момичета, като кулинария и фризьорство. Планира се и въвеждането на дуално обучение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram