Успехи и много работа в настоящето на ОУ „Н. Вапцаров”

С множество успехи на ученици и учители от миналата учебна година и планове за настоящата работят в ОУ „Н. Вапцаров“. Най-новата придобивка за казанлъшкото школо е обновената му сграда, по проект, който стартира през лятото община Казанлък. В рамките на този проект е направена топло и хидроизолация на сградата, подменена е дограмата, монтирани са и нови енергоспестяващи осветителни тела, училището е газифицирано и през този отоплителен сезон ръковоството ще си спести миналогодишните проблеми за отоплението. Със средства от бюджета на учебното заведение е ремонтиран ученическият стол.През юли месец тази година ОУ „Н. Вапцаров“ спечели и проект на стойност 9953 лв по програмата „Училището желана територияя на учениците“, който трябва да приключи до края на декември 2012 година. Това е един проект, по който работят само 91 училищата в цялата страна. Идеята му е да бъде оборудвана стая, която да бъде ползвана за почивка от учениците в полуинтернатните групи.

От миналата учебна година в училището работят по проект „Успех“ , като през тази учебна година групите по проекта са 9 – сред тях – Моят свят, Светът и ние, Футбол, Мажоретен състав, дискусионни клубове

Още от сега напливът на бъдещи първокласници към ОУ „Н. Вапцаров“ е голям. В отговор на това е и инициативата, която педагозите от училището ще реализират. Те ще направят групи с бъдещите първолачи още през месец юни, с които ще се занимават от 8 ч. сутринта до 17.30 часа.

Самочувствието на ръководството на училището, на учители и ученици има и своите реални измерения от успехи през миналата учебна година. 12 ученици се класираха за областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Десет ученици от областта продължиха състезанието, като четирима са от Казанлък, а трима от тях Мария Василева, Радослав Господинов и Стела Коева с ръководител Саша Чувитева се класираха за националната олимпиада. 5 ученици с ръководител Валентина Стефанова се класираха за Областния кръг на олимпиадата по физика. И отново възпитаничка на ОУ „Н. Вапцаров“ Десислава Колева е единствената ученичка от цялата област класирана на националната олимпиада по физика, а другите четирима бяха наградени от Областния управител. Имената на всички ученици, класирани на национални състезания и конкурси са вписани в Летописната книга на училището. Отборът по футбол с ръководител Йордан Йорданов и треньор Антим Паральов за трета поредна година е общински първенец, със златна купа е и отборът по волейбол момичата 5 – 7 клас.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram