Урок по театър на открито

„Есенна дъга на изкуствата“ представи урок по театър на открито от неформалното образование в Читалище „Искра“, водено от художествения ръководител Мая Стоянова. Тя работи с деца, юноши, младежи и девойки, разделени по желание в театрални студия. Хармонията, между таланти и мечти, най-добре се осъществява чрез изкуството на театъра, твърди винаги уверено и с усмивка Стоянова. Нейните възпитаници демонстрираха познания и умения в театралното изкуство, които станаха забавно зрелище за минувачите на улица „Искра“.

Атрактивното преживяване на образи на открито не беше в пиеса, а в презентиране на техники и очаквани резултати от обучението в новия сезон. Актьорските изпълнения в съзвучие с музиката и танца бяха приети достоверно и въздействащо от публиката. Пътуването, което предложи художественият ръководител, от времето на клоуните до съвременните Жулиети, премина и през откъси на пиесите, поставени на читалищна сцена: „Анатомия на паяжината“, „Ние, Врабчетата“, „Сватбата на Червенушко“ и др., с цел и зрителят да почерпи познания от мъдростта на вековете, да научи за час пропуснатите уроци по театрално изкуство.

С покана завърши урокът на открито Мая Стоянова: Заповядайте в театралните формации на Читалище „Искра“: Детска театрална школа, Младежка театрална студия, Формация „Буфо“, Студио „Пантомима“, Школа по художествено слово.

На 27-ми септември „Есенна дъга на изкуствата“ гостува в Шейново.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram