Украинка и руснак събира сцената на Операта /снимки/

На над 500 км от военните действия една украинска певица и един руски певец изиграха трагичната любовна история от шедьовъра на Пучини „Бохеми“ на сцената на Старозагорската опера. Тамара Калинкина, заслужила артистка на Украйна в ролята на Мими и Андрей Косарев, солист на операта във Франкфурт, в ролята на Рудолфо, се срещнаха на сцената, за да покажат, че изкуството не знае граници и не зависи от политическата конюнктура, защото е вечно.  

Директорът на трупата Огнян Драганов благодари на солистката на Старозагорската опера Деси Стефанова, която великодушно отстъпи мястото си на сцената на Тамара Калинкина.

В града на любовта нежните и пламенни чувства между шивачката Мими и поета Рудолфо не продължават дълго, победени от болестта и смъртта. Момичето умира сред приятелите – бохеми, които макар и бедни, са изпълнени с добрина, състрадателност и човечност, толкова необходими и днес.

Крехката хубост, съчетана с голяма енергичност на Тамара Калинкина  очарова публиката с нежно поведение и кадифен обемен глас. Тя изгради и разгърна мащабно ролята, както музикантски, така и актьорски. 

 Мими, изиграна от Калинкина, въодушеви партньора й в спектакъла, превърна се в истинско вдъхновение за лиричния тенор Алексей Косарев и двамата заслужено получиха дълги аплаузи.

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram