Със седмица на родолюбието в ОУ „Паисий Хилендарски“ честваха Трети март

С множество прояви през седмицата, посветена на Националния празник на България 3-ти март, учениците от ОУ „Паисий Хилендарски“ получиха своите уроци по родолюбие.

Малка брошура с информация за празниците в началото на месец март изработиха учениците от 1 б клас. Възпитаниците на 3 а и 4 а клас работиха по проекти, с които представиха интересни факти от Руско-турската Освободителна война (1877-1878 г.). Учениците от 3 б клас направиха проучване за паметниците, издигнати в чест на загиналите за свободата на България. Тематичната изложба е разположена във фоайетата на училището.

С одата „Опълченците на Шипка“ от Иван Вазов учениците от 3 а клас отправиха своя поздравза празника.

Български народни хора огласиха на финала на седмицата двора на ОУ „Паисий Хилендарски“. Десетки национални трибагреници понесоха на ръце учениците от третите и четвърти класове на учебното заведение.

По повод Националния празник на Република България за всеки клас на учебното заведение имаше подарък от директора на училището Мария Колева – Атлас по родолюбие.

На заседание на Ученическия съвет представителите на всички класове получиха специален сборник, съдържащ информация за разнообразието на българската природа, песни и танци, традиции, забележителности и герои.

Посланието на директора към учениците е да обичат и пазят Родината, да бъдат достойни българи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram