Съдят 41-а годишен за обир на 93 годишна казанлъчанка

Районна прокуратура – Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо Ж.С., на 41 г.,  за това, че в периода от 25.09.2019 г. до 1.10.2019 г., от частен дом в гр.Казанлък, в условията на продължавано престъпление, на два пъти, е отнел чужди движими вещи – пари – общо сумата 320  лв., от владението на 93-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл.198, ал.1 вр. чл. 26, ал.1от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 25.09.2019 г., около 22.30 ч., в гр. Казанлък,  обвиняемият Ж. С. влязъл в дома на пострадалата 93-годишна жена. Тя се намирала в една от стаите и плетяла чорапи. Обвиняемият се промъкнал през прозореца и поискал пари. Той заплашил с нож възрастната жена, като се обърнал към нея с думите: „Ще те заколя“. След това бръкнал в джоба на жилетката й, извадил портмонето и от него взел сумата от 300 лева. Преровил гардероба и чекмеджетата и си тръгнал. След няколко дни, през нощта срещу 1.10.2019 г., обвиняемият Ж.С. отново се върнал в дома на пострадалата. Този път той разбил вратата, която се затваряла с райбер и влязъл в стаята. 93-годишната жена спяла. Обвиняемият нанесъл удари с юмруци по главата й, като поставил жилетката върху лицето й, за да не го вижда. Предупредил я да мълчи, след което взел 20 лева от портмонето, преровил гардероба и чекмеджетата, но не намерил други пари и избягал.

Спрямо Ж.С. е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 3 октомври 2019 г. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Районен съд – Казанлък.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram