Съдят 39-годишен за убийство в офис за бързи кредити

Състав на Окръжния съд в Стара Загора даде ход на делото срещу 39-годишния Владимир Василев, обвинен за убийството на Станимир Иванов, известен с прякора Стамбето.

Срещу Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24 март м.г. в Стара Загора, в офис на собствената му фирма за бързи кредити, е убил с пистолет Станимир Иванов. Той работел от няколко години за обвиняемия. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Преди днешното заседание приятели и близки на загиналия излязоха на протест пред сградата на Съдебната палата в Стара Загора. Те поискаха справедлива присъда.

„Ние вярваме, че съдът ще наложи най-тежкото наказание, но сме тук защото имаме опасения, че убиецът, който е под домашен арест, си излежава присъдата в небивал комфорт. Това ни притеснява – че той може да си остане на свобода“, каза пред БТА майката на Станимир Иванов – Стамена Пантелеева. Приятелката му Десислава поиска най-строгото наказание – „доживотен затвор“, за Владимир Василев.

Съдебният състав конституира като частни обвинители и граждански ищци родителите на пострадалия и неговата съжителка, които предявиха искове за претърпените неимуществени вреди в размер от по 150 000 лева, ведно със законната лихва.

Делото е насрочено за днес и утре. По време на заседанията ще бъдат проведени разпити на свидетелите и вещите лица, посочени в списъка за призоваване към обвинителния акт.

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram