Съдът решава дали да остави в ареста Георги, обвинен по случая „Дебора“

За днес е насрочено заседанието в окръжния съд в Стара Загора по мярката за неотклонение на Георги Георгиев, обвинен за нападението срещу 18-годишната Дебора.

Съдът ще решава дали да го остави в ареста след задържането за отправени заплахи срещу пострадалото момиче.

Преди ден стана ясно, че вещи лица от друг съдебен район ще изготвят комплексната съдебномедицинска експертиза на жертвата. За изготвянето ѝ са включени вещи лица – съдебни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург.

Двете експертизи ще бъдат изготвени по досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора, по което като обвиняем е привлечен Георги Георгиев за нанасяне на „средна телесна повреда“ на 18-годишното момиче за престъпление по чл. 129 от Наказателния кодекс.

Случаят в Стара Загора предизвика вълна от обществено недоволство и протести в цялата страна, след като стана ясно, че приятелят й е проявил жесток садизъм към нея – нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът й е счупен. Цялата й коса е подстригана с машинка. Младата жена е спасена, но са й направени 400 шева.

Предполагаемият извършител е нейният 26-годишен приятел, който първоначално е бил задържан за 72 часа, а след това е пуснат на свобода. Към настоящия момент той е привлечен като обвиняем по две разследвания за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram