Съдът задържа обвиняем, измамил болна жена от Розово

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа обвиняем, измамил болна жена с доставка на дърва за огрев

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.А., на 30 г., привлечен като обвиняем за това, че на 22 февруари 2021 г., в с. Розово, общ. Казанлък,  с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение у пострадалата жена, че ще й достави дърва за огрев и с това й причинил имотна вреда, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.211 пр. 3 вр. чл. 209 ал.1 вр. чл. 29 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 22 февруари 2021 г., Р.А. посетил с. Розово и започнал да предлага дърва за огрев на по-ниска цена. Стигнал до къщата на пострадалата 50-годишна жена, която е пенсионер по болест. Той започнал да я убеждава да закупи дърва. Жената му казала, че трябва да уведоми съпруга си. Обвиняемият поискал от нея телефонния му номер и имитирал обаждане към него. Р.А. поискал 200 лв. от пострадалата, като твърдял, че ще й достави дърва. След като получил парите си тръгнал.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му. Обвиняемият е осъждан за престъпления против собствеността, като по последната присъда е изтърпявал наказание от 5 години „лишаване от свобода“ и е бил освободен от затвора през юни 2020 г.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram