Ст. Тодоров: Настаняват мигранти край яз. Копринка

В процес на подготовка е база край язовир Копринка, готвена да приеме мигранти. Това твърди Стоян Тодоров /на снимката/ от наскоро учредения Кръг за натиск „Първо България“ в интервю за Агенция „ПИК“ миналия вторник, дадено на летище „София“. Активисти на „Първо България“ протестираха на аерогарата, където кацнаха двата самолета, необявени на таблото на официалните полети, превозващи бежанци, както се твърди, 80 афганистанци за постоянно пребиваване у нас.

„В неделя (25 февруари (бел.ред.) бях в Казанлък и разбирам, че до преливника на язовир Копринка има една много масивна сграда, която е била бивша седмична детска градина и която сега се ремонтира, и това е едно от местата, в което ще се настаняват бежанци. Това е съоръжение, което касае националната ни сигурност. Язовир Копринка осигурява вода за напояване и питейна. Не можеш да си позволиш да не спазваш този периметър. В България има две полицейски школи, където се обучават полицаи и едната е в Казанлък. Не се посвениха да обезкостят тази, може да се каже, институция, за да настаняват тези талибани там и добре, че се организираха гражданите на Казанлък и района излязоха на протест и ги спряха“, коментира още Тодоров, визирайки протестите през 2013 г. в Казанлък срещу настаняването на бежанци в полицейската школа в града.

Полк. Николай Марков, също член на Кръга за натиск „Първо България“, в интервю за сайта „Поглед инфо“ посочва: „През последните дни са докарали над 350 човека и са ги разселили вече. На самия бряг на язовира, на стратегическата сигурност на държавата, огромна сграда сега я подготвят за такива. Имоти се изкупуват от подставени хора, които се ремонтират за тази цел. в цяла България. Обадиха ми се за това и от Братя Даскалови“.

Политическият анализатор и общественик по темата за проблемите с мигрантите, изпращани от Европа в България, по сключената сделка с Австрия за „въздушен Шенген“, коментира още: „Аз мисля, че България е определена да се превърне в гето“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram