Старт на новата учебна година в Тракийски университет

С осем нови специалности започва новата Академична година в Тракийския университет. Над 1 200 са първокурсниците, които ще се обучават във висшето учебно заведение.

„За мен е особена чест да ви поздравя в този ден, в който ние отваряме широко вратите на ТрУ след пандемията. Уверявам ви, че изборът ви е правилен!“, поздрави студентите ректорът доц. Добри Ярков.

Над 97% от местата за държавна поръчка в учебното заведение са запълнени, в него има студенти от 48 държави.

Тракийският Университет е може би един от най-ценните капитали, които Стара Загора притежава. Поздравления за активността на ръководството му, посочи министърът на образованието Красимир Вълчев при откриването на новата учебна година във висшето учебно заведение.

Министерството ще продължи да подпомага университета и материалната му база, посочи той и припомни, че последните средства са били предоставени за общежитията.

„През 21 век най-важни ще бъдат уменията и знанията, а не придобитата диплома. Учете през цялата година, за да бъдете знаещи и можещи хора. Нека преподавателите бъдат взискателни! Преподавателят на 21 век е този, който ще ви помогне да изградите структурирани знания и да станете добри специалисти.Поздравления за ТрУ, че има една от най-добрите бази за практическо обучение, за това че работи в тясна връзка с местния бизнес, че има свързаност с общината и останалите институции.Желая здрава година, защото това ще бъде най-важното през идните месеци!“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram