Старозагорски депутати: Правителство на малцинството или предсрочни избори

Напълно е възможно правителство на малцинството. Напълно е възможно да имаме 12 депутати със съвест, които да ни подкрепят, заяви в предаването „Репортер“ народният представител от „Продължаваме промяната“ Атанас Михнев. Ако се стигне до връчване на мандат за съставяне на правителство не бихме подкрепили ГЕРБ и ДПС, отговори Михнев.

„Като цяло позицията на ИТН винаги е била леко лабилна, така че аз лично не съм учуден“, коментира депутатът от БСП Момчил Ненов действията на партията на Слави Трифонов. Той очаква да не се стигне до правителство на малцинството, а от ИТН да проявят „здрав разум“, за да се гласува актуализацията на бюджета.На въпрос готви ли се БСП за нови избори, Ненов отговори, че към момента това не е обсъждано. Тази неделя социалистите се събират на съвместно заседание на Националния съвет и на парламентарната група, на което ще обсъдят темата и ще излязат с позиция.

Правителство на малцинството не е стабилна конструкция. Без осигуряване на парламентарна подкрепа за важните законопроекти и решения няма как да продължи да управлява това правителство, смята депутатът от „Демократична България“ Атанас Славов. Според него опозицията няма отговор на въпроса какво предлага като алтернатива и управление, което пък означава, че това управление може да оцелее още известно време, до момента, в който опозицията реши, че е намерила формулата да предложи алтернатива. Ново мнозинство в рамките на това Народно събрание също не е изключено. 

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram