Старозагорец пази змии от хората (снимки)

Поредна змия в града!

Да, змия в града и да, това е нещо нормално. За жалост в града явно няма кой да се занимава с тях и хората се чудят какво да правят. Почти всяка седмица ми звънят за някоя змия някъде си в Стара Загора и региона.

Днес например бях на работа и за късмет с шефа, когато ми се обадиха. Срам несрам му казах – трябва да отида. Бягам от работа, с личната си кола минавам през целия град, за да я спася. За жалост сме толкова нискообразовани и първобитни, че първата ни мисъл е за мотика или камък. И това е геройското решение на възрасни мъже 100 кила жива маса. Виждате ли сина ми? 4 годишен е и не го е страх. Не го е страх, защото няма от какво. Ако беше опасна щях ли да му я дам?

Миналата седмица пък деца бяха намерили едно смоче и майките им ми звъннаха, намерили ми телефона през горещия телефон на общината. За щастие децата не ги беше страх и нямаха неистово желание да я убият. Тя си беше в характерното за вида местообитание, възрастен екземпляр. Това са змии на поне 3-4 години. Те са живяли в нечие мазе и са ви пазили от мишки. Или в старата къща до блока, която са я бутнали с сега строят кооперация. Винаги ги е имало, не случайно старите хора им казват „пазителя на дома“. Най-добре е да си останат там където са си били, но за да ги запазя живи ги пускам извън града.

П.П. Децата в колата не са мои! Таткото който ми се обади за змията отиде да ги вземе и се радваше, че като се върна бях още там. Беше ги довел за да я видят, пипнат. Някой ден така ще търсим костенурки, за да покажем на децата. Преди ги имаше, ама и тях унищожихме.

Ако убивате всяка змия, която срещнете, мишките ще завладеят всичко! Не закачайте Пазителите на дома!

Александър Мечев, Истината за Стара Загора, Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram