Социалисти от цялата страна си дават среща на Бузлуджа днес

Традиционният Национален събор на левицата „Бузлуджа 2012″ ще се проведе под надслов „Решимост за промяна“, съобщиха от пресцентъра на БСП. В местността „Историческа поляна“ под връх Бузлуджа членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 121-ата годишнина на организираното социалистическо в България празника на БСП – 2 август.

Тазгодишният Национален събор ще започне в 10.00 ч. с художествена програма. В 10,30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа на основоположниците на партията и на паметниците на Хаджи Димитър и на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. От 11.00 до 11.20 часа при паметниците в района и на поляната, 121 нови млади членове на партията ще получат своите електронни членски карти. Младежите от БСП ще издигнат в небето десетки хвърчила със символите на БСП. МО на БСП продължава кампания на ПЕС срещу младежката безработица- за целта ще има специална шатра, където млади социалисти ще разясняват мерките на ПЕС срещу младежката безработица. На поляната ще има разположени и шатри, където всеки социалист може да стане активист на ПЕС.

Началото на националния политически митинг е предвидено за 11.30 ч. От сцената кметът на гр. Белене Петър Дулев ще говори за необходимостта от строителството на АЕЦ „Белене“, а зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов ще обяви резултатите от кампанията за провеждане на референдум и най-добре представилите се активисти, общини и области. Около 12.00 ч. депутатът от ПГКБ Ивелин Николов ще обяви носителя за 2012 г. на наградата на Фондация „Институт Николай Добрев“ за млад политик. Ще бъде обявен и носителят за 2012 г. на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков-Майстора“. Около 12.10 ч. председателят на МО на БСП Явор Гечев ще обяви продължаването на младежката кампания „Предай звезда нататък“, която започна именно на Бузлуджа преди 1година. Около 12.20 часа своето послание към членовете и симпатизантите на левицата ще отправи председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram