Ръководството на Община Мъглиж уважи за празника малчуганите от ДГ „Камбанка“

Празнична програма по повод Деня на християнското семейство изнесоха децата от Детска градина „Камбанка” в град Мъглиж. Църковният празник е Въведение Богородично и се чества на 21 ноември, но с решение на Светия синод се празнува и като Ден на християнското семейство и на православната християнска младеж. Поради провеждането на балотажа на изборите за президент и вицепрезидент в Мъглиж празникът бе отбелязан на 22 ноември.

Гости на проявата бяха Кметът на Общината д-р Душо Гавазов, Зам.-Кметът Рени Малева, Красимир Червилов – Ст. експерт „ОКМДВЗС“ и Симона Николова. Преди броени дни Община Мъглиж приключи дейностите по проект „Ръка за ръка в подкрепа на образователната интеграция на най-малките граждани на Мъглиж“, който бе реализиран в рамките на 12 месеца в Детска градина „Камбанка” каза Кметът на Общината д-р Душо Гавазов. Той поздрави ръководството на детската градина за успешното приключване на проекта и подари ролеви игри за децата от всички групи на детската градина.

Престоят на децата в детското заведение вече е структуриран по иновативен и интересен начин, чрез провеждане на ролеви игри и нагледни материали, включваща няколко ключови модула. Чрез изпълнението на заложените дейности бе постигната и основната цел на проекта за подпомагане на образователната интеграция и недопускането на вторична сегрегация на етап предучилищно образование в община Мъглиж. Това стана чрез провеждане на серия от координирани дейности за осигуряване на равен достъп до качествено образование в мултикултурна образователна среда.

Този празник напомня на родителите и учителите, че трябва да възпитават децата в благочестие и вяра, в послушание към родителите си и чистота на нравите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram